keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Soijaa pukkaa

Huh hellettä! Ulkolämpömittari näyttää meillä tänään +28 ja on oikeastaan melko teneriffalaiset tunnelmat ulkona, tietenkin vain sään puolesta.. Sisällä olen yrittänyt pitää sälekaihtimet kiinni ympärivuorokauden ja ilmalämpöpumppu on huutanut kuin viimeistä päivää. Ei tee myöskään hirvittävästi mieli mennä saunaan. Kaikkein kaameinta on yrittää nukkua kun on kuuma. Hiki valuu pitkin selkää, kärpänen pörrää korvan juuressa, aikainen herätys odottamassa.. Mieskin on mennyt yöksi nukkumaan yläkertaan, koska siellä on hänen mielestään viileämpi olla. Alakerran makuuhuoneen oven olen aina yöksi laittanut kiinni, koska meillä on rajattu karvakaverin elintilaa siten, että makkari on tarkoitettu vain isäntäpariskunnalle. Koirakarvavapaata aluetta siis. Sen takia en voi jättää yöksi makkarin ovea auki, koska Eetulla on tapana öisin tulla sängyn vierelle ihmettelemään, nuuskimaan, heiluttamaan häntää ja tuomaan omia leluja meidän nenän eteen. Oven auki jättäminen houkuttaisi, sillä tällöin voisi nauttia ilmalämpöpumpun tuomasta autuaasta viileydestä!


Ilmalämpöpumpun  ihana viileys!!

Viime kesänä kun olimme vielä koirattomia vain helteellä patjan olkkarin lattialle, laitoin ilmalämpöpumpun päälle ja nukkuin viileyden vallitessa.. Ah!Meillä on saunassa ainavalmis kiuas, jolle on asetettu peruslämpötilaksi 180C. Saunominen on yllättävän nopeasti järjestetty kun ei tarvitse kuin kiivetä lauteille. Puusaunaahan ei mikään voita, mutta täällä saa mielestäni hyvät löylyt! Sähkökiukaat ovat mielestäni yleensä kovien löylyjen antajia, mutta kun lämpötilaa saa tässä säädeltyä mieleisekseen on löylyt miellyttävät. Flunssaisena olen laittanut kierron kiinni, jolloin vesihöyry jää leijailemaan saunaan vettä heitettäessä. Saunaveteen kun lisää muutaman tipan eukalyptus-tuoksua niin avót! Taas ilma virtaa nenässä!

Ei pidä valittaa! On mukavaa kun Suomen oloissa saa ihmetellä erilaisia vuodenaikoja ja niiden tuomia kauniita hetkiä; ensilumi ja askeleet siinä, auringon tuottamat pisamat, syksyn värikkäät lehdet ja kevään tuoma henkinen pirteys! En minä muualla varmaan haluaisikaan asua!


2 kommenttia:

  1. Aivan huikee toi makkarin seinä! Onks se tapetti vai maali? Facebookista pölähdin tänne kurkkimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valokuvatapetti on kyseessä :) Tämä vei sydämeni vuosi sitten ja piti laittaa makkariin! Love-letter-nimeltään ja mr. perswall firmalta, löytyy myös netistä ainakin täältä: http://www.mrperswall.fi/tapetti/mr-perswall-tapetti-loveletter-p111301-8 Ainakin ojan raudan kautta oli tilattavissa :) Tapetista löytää aina jotain uutta katsottavaa, kun on toisaalta abstrakti, mutta ei kuitenkaan hyppää silmille värien puolesta yms. Kiitos kauniista viestistäsi!

      Poista