sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kinesioteippausta ja minigolffia perjantaina

Aikasemmassa postauksessa mainitsin canalis carpin, joka on vaivannut jo kuukauden ajan. Öisin vasemman käden nimetön ja puolet kämmenestä turtuu ja tikustelee. Päivisin tätä tapahtuu myös vähän väliä, varsinkin jos kädellä tekee jotain. Kaiken lisäksi myös oikeanpuolen käsi on alkanut oireilemaan samallalailla. Hankkiuduin tämän takia sitten TTH:n lääkärin tykö kun ei kotikonstein ruvennut vaiva häviämään. Hän laittoi minut tapaamaan fysioterapeuttia ennen ENMG-lähetteen tekemistä. 

Fysioterapeutin käynti oli todella mielenkiintoinen! Anteeksi, mutta olen itse aina jotenkin ajatellut, että he "vain" jumppaavat potilaita. Tokihan siihen työhön kuuluu myös paljon muutakin kuten huomasin. Fysioterapeutti paineli käsiäni ja totesi, että kummassakin kädessä on tenniskyynärpäät.. Lisäksi mittautti puristusvoimat, jotka antoivat viitteitä rannekanavan ahtaumasta. Hetken jo ihmettelin, että mitä nyt tapahtuu kun terapeutti otti kumihanskan toiseen käteensä.. Sitten hän pyysi avaamaan suun ja kokeili poskien lihaksia ja nekin kuulema olivat aivan jumissa. Kyllä, narskuttelen öisin kuin kaniini hyvänkin porkkanan äärellä.. Korvalehdet tämä myös käänteli ja niidenkin lihakset oli jumissa. Olin aivan ihmeissäni, että mitkä korvalihakset.. Hän sanoi niidenkin vaikuttavan niska- ja hartiaseutuun. Sitten avattiin fasettilukkoja selästä painelemalla selkärankaa. Ja pauketta riitti! Sain kotiohjeeksi sitoa kaksi tennispalloa yhteen ja makoilla näiden päällä siten, että selkäranka jää näiden pallojen väliin. Samalla pitäisi tehdä myös vatsalihasliikkeitä.. 

Sitten tehtiin tämä kinesioteippaus! Itseäni on pitkään kiinnostanut, että millainen toimenpide tämä on ja miten se vaikuttaa. Teippaus aloitettiin valitsemalla teipin väri. Oli sähkönsinistä, neonpinkkiä ja beigeä. En tiedä, mikä tuossa neonpinkissä on, kun vaatekaapissakin löytyy monta vaatekappaletta tällä värillä ja ompa työkengätkin sama väriä. Tänään olisin kuitenkin järkevämpi ja ottaisin jotain vähemmän huomattavaa kuin neonpinkin teipin.. On nimittäin ollut hieman vaikeaa keksiä jotain vaatetta päälle joka sopii noiden teippauksien kanssa.. Teipin valinnan jäkeen ne laitettiin kiinni olkapäihin, kyynärteipeisiin ja vasempaan ranteeseen. Näytän ihan vaaleanpunaisestl tiikeriltä raidoissani..

Pohdiskselin tosissani jumpan aloitusta fysioterapia käynnin jälkeen. Tunsin itseni tuolla aivan 80-vuotiaaksi mummoksi kyykistellessäni vaikeasti ja valittaessani kipuja vaikka missä kohtaa kehossa. Ensi viikolla uusi käynti; venytellään ja laitettaan uudet teippaukset.

Minigolffi on kyllä hauskaa! Käytiin eilen Nallikarissa pelaamassa porukalla minigolfia. Kesän ensimmäinen minigolf ja voin sanoa, ettei viimeinen! Oli sen niin mukavaa! Ensi kerralla tosin otan mukaani hyttysmyrkkyä ku taas ne minun ykkösviholliset oli sielläki kyttäämässä mua. Täytyy hehkuttaa, että tein yhden hole-in-onen! Jouduttiin myös etsimään yhtä keltaista palloa pusikosta väärin arvioidun lyönnin seurauksena. Pallo löytyi lopulta, mutta erivärisenä! Vaaleanpunainen pallo pilkisti keskellä pusikkoa. Etsittiin vielä hetki tätä keltaista palloa ja sekin löytyi lopulta.

Hole-in-one ja fiilis sen mukainen!

Ilta huipentui illalliseen Amarillossa. Meinattiin ensin kääntyä ovelta pois tarjoilijan kertoessa 45minuutin odotusajasta, ennenkuin ruuat tuotaisiin pöytään. Itseäni ei kuitenkaan innostanut ajatus lähteä etsimään jotain hikistä pizzeriaa ja päätettiin jäädä. Odotellessamme tilattiin kaverin kanssa puoliksi punkkupullo. Hyi. En enää juo pitkään aikaan punkkua. Ja muistan myös jatkossa syödä ennen punkun vetämistä. Oli nimittäin sen verran hiprakkainen olo ruuan saapuessa pöytään, että piti oikein kahtoa, että tuotiinko mulle kaksi ruokaa.. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti