tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kuusiaita

Saimme ystäviltä lahjaksi heiltä ylijääneitä kuusentaimia ja suunnittelimme tekevämme niistä kuusiaidan naapurin ja meidän välisen tontin rajalle näkösuojaksi. Meneehän tuossa jokunen vuosi ennenkuin varsinaista näkösuojaa tullaan saamaan, mutta siihen asti voidaan ihmetellä kuusentaimien kasvua.

Jonkin verran taustatyötä tehtiin ennen kuin aloitettiin aidan tekeminen. Haluttiin tietää kuinka lähelle tonttien rajaamaa ojaa viitsitään istuttaa taimet ja mikä taimien väli tulee olla yms. Mies päätti, että ojasta otetaan sisäpihaan päin ½-1m ja jätetään ojan ja aidan väliin ns. huoltoreitti, että voidaan sitten joskus harvennella aitaa.


 Aluksi tehtiin suunnitelma mihin kohtaa taimet istutetaan laittamalla pienten keppien väliin narua. Taimien istutusväli oli n.3 kpl metrille. Mitattiin taimien väli 35cm mittaisella kepillä ennen istutusta. Taimille tehtiin reiät siten, että hakattiin maahan heinäseiväs vasaralla. Laitoin taimien ympärille ruohohöttöä ja oksasilppua, mitä nyt kompostista löytyi estämään rikkaruohojen kasvua. Pienet taimet ovat huonoja taistelemaan auringonvalosta ja ravinteista.


Heinäseiväsaita tullaan rakentamaan jossain vaiheessa kadun puoleiselle tontinrajalle. Todennäköisesti seipäät tullaan käsittelemään ennen kuin aitaa aletaan tekemään. Ilmeisesti tuo tervaaminen olisi hyvä keino pitää seipäät kestävinä. Lisäksi seipäät voisi upottaa maahan maakiilojen avulla, Yhden maakiilan hinta vaihtelee 1-3e välillä.Kuvassa ei oikeastaan edes huomaa noita kuusentaimia.. Niin pikkiriikkisiä vielä nämä vauvat ovat. Nyt vaan toivotetaan hyvää kasvukautta tuleville vuosille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti