keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Terassin esikäsittely

Meillä on terassi ollut jo hieman ränsistyneen näköinen pidemmän aikaa. Maali on laikukas ja pahasti kulunut. Viikonloppuna ajellessamme kotiin Posiolta pysähdyttiin matkan varrella Bauhausiin. Suunnittelin, että käyn katsomassa perennatarjontaa ainakin. Eksyttiin miehen kanssa sitten maaliosastolle ja keksittiin, että nyt aloitetaan terassin kuntoon laitto! Mukaan lähti terassin pesuaineet ja tikkurilan kaluste- ja terassiöljy, kelonharmaa. Lompsa keveni kummasti tarvikkeiden oston jälkeen ja päätin sivuuttaa puutarhaosastolla käynnin tyystin.Esikäsittely
Aloitin tyhjentämällä terassin kaikista puutarhahuonekaluista ja muista romppeista. Sen jälkeen aloitin terassin pesun liasta ja pölystä. Käteviksi apuvälineiksi osoittautui katuharja ja leveä muovinen ämpäri, johon sai kaadettua pesuaineen. Dippailin katuharjaa aika ajoin pesuaineeseen ja terassin harjaus onnistui nopeasti. Huuhtelin terassin puutarhaletkun avulla runsaalla vedellä ja nappasin suihkusta lattiakuivaimen, jolla sai kätevästi pyyhkäistyä ylimääräiset vedet ja pesuaineet pois terassilta. Valitettavasti terassin pesuaine loppui kesken! Sain lähestulkoon pestyä 5l kanisterilla meidän eteläpuolen ja julkisivun terassin. Yläkerran parvekkeen terassi jäi vielä käsittelemättä sekä takapihan pieni terassi. Terassipinta-alaa meillä on rutkasti. En tarkalleen osaa sanoa neliömääriä, mutta terassiöljyä varattiin kuitenkin Bauhausista 10l pönttö ja hintaa tuli noin 100e verran ja toivotaan, että tämä riittää tai lompakko kevenee entisestään.


Yläkerran parveke ennen käsittelyä

Takapihan miniterassi ennen käsittelyä

Alkukesästä revin irti kivet talon seinien viereltä, koska kivetyksen alta on aina kesän mittaan ruvennut puskemaan jos minkäkin näköistä rikkaruohoa. Laitoin nyt kivien alle maisemointikangasta estämään rikkaruohojen kasvua. Miniterassin rappunen otetaan pois ja tarkoituksena on tehdä leveämmät rappuset tähän ja julkisivulle, jossa myös on tällainen nöpö rappunen. 

Eteläpäädyn iso terassi ennen käsittelyä

 Eteläpäädyn terassi on ympäröity myöskin kivillä ja nämäkin kivet nostin alkukesästä ylös ja laitoin alle kateharsoa. Niin, kateharsoa. Ei kannata. Se ei pidä rikkaruohoja pois.. Nyt ollaan yhtä kokemusta rikkaampana ja opittu toivottavasti myös jotain..

Julkisivun terassi ennen käsittelyä

Justiinan saappaat ja Ronsealin terassin puhdistaja & elvyttäjä.
Tässä kohtaa lähikuvaa kärsineestä terassistamme.

Käsittely
Odotan malttamattomana terassin kuivausta. Tarkkaa aikaa en mistään löytänyt kauanko terassin tulee kuivua ennen käsittelyä. Käsittelystä kerron seuraavassa postauksessa enemmän.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti