torstai 5. joulukuuta 2013

Eläimiä ulkona
Miehen kummityttö vietti viikonloppua meillä ulkoilun merkeissä. Päätettiin yhdessä rakentaa linnuille oma ruokintapaikka. Oikeastaan innokkain rakentaja ja lintujen bongaaja oli mieheni.. Kummityttö taisi kiinnostua enemmän karvakaverimme kanssa leikkimisestä ja lumipallojen rakentelusta kuin lintujen ruokintapaikan suunnittelusta.
Tokmannilla oli hieno valikoima lintujen mökkejä; oli pientä ja suurta, ylellistä ja vaatimatonta. Päädyttiin puiseen tupaan, joka mielestämme oli hienoin. Sieltä kelpaa tirppojen hakea murua rinnan alle!
Nyt voidaan bongailla lintuja keittiön ikkunasta ruokaillessamme. Muutamia talitinttejä nyt ainakin ollaan nähty ruokailemassa. Ruokaintapaikan vieressä linnuille suojaa antavat syreenipensaat. Sinne ne talitintit suhahtavat siemen nokassaan ja hakevat lisää. Kaurat eivät ole linnuille kelvanneet. 

Pelkäsin kyllä, että tontillamme alkaa vilistää kissoja lintujen perässä, mutta toistaiseksi näitä ei ole ainakaan näkynyt. Naapurustossamme on hirvittävästi kissoja! Itse en pidä kissoista erityisemmin ja vielä vähemmän olen pitänyt siitä, kun auton konepelliltä on löytynyt naapurinkissan jäljet.. Nämä mokomat käyvät ilmeisesti lämmittelemässä välillä auton konepellillä. Toki on hyvä, että ne metsästävät niitä kammottavia hiiriä, joita todennäköisesti on paljon lähistöillä olevien peltojen vuoksi. En silti kaipaa niitä meidän pihallemme. Välillä kun olen huomannut niiden hiiviskelevän pihallamme, olen usuttanut koiramme niiden perään..
Tontin laidalla on kuusia, jonka alle siroteltiin heinää jäniksille. Muutamat jäljet oli tuonne myöhemmin ilmestyneetkin! En tiedä mitä naapurit tuumaavat, kun pihalla alkaa kipittää ties minkä näköistä elukkaa..
Tämä lumikoira ilahdutti minua kovasti! Päikkäreillä ollessani mies ja kummityttö olivat väkertäneet vahtikoiran. Kertoivat, että muutoin niin hiljainen koiramme Eetu oli murahtanut sille sen nähdessään, mutta lumikoira oli ollut vaiti. Yhtä huvittavaa on ollut nyt päästää Eetu pissalle ulos, koska se on näyttänyt aina unohtavan lumikoiran olemassaolon ja jäävän hetkeksi epäluuloisena sitä tuijottamaan ennen pissan luikautusta.. Joo, ei se meidän Eetu vissiin fiksuimmasta päästä ole.. 

 Kaariporttikin sai ylleen joulukoristeet. Ne valaisevat nätisti ja toivottavat vieraat tervetulleiksi. Valot laitettiin toimimaan ajastimella. Ne syttyvät aina samaan kellon aikaan pimeän tultua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti