torstai 30. tammikuuta 2014

Virkattu matto 2Pitihän sitä aloittaa jälleen uuden maton tekeminen. Virkkaaminen on todella koukuttavaa puuhaa! Telkkaria katsoessa matto valmistuu hetkessä. Tämän maton taisin väsätä kolmessa päivässä. Maton halkaisija on noin 120cm.

Kävin ostamassa paikallisesta ompelutarvikeliikkeestä 35e lankaa. Matto on virkattu jälleen samalla kaavalla, mitä edellinenkin tekeleeni täällä. Toki ohjetta on pitänyt vähän muokata langan paksuudesta riippuen. Itse tapaan joka kierroksen jälkeen laittaa maton lattialle ja katsoa lähteekö se muodostamaan kulhoa (liian pieni) vai jääkö ryttyiseksi reunoista (liian suuri). Vaihtoehtoisesti olen lisännyt/vähentänyt seuraavalla kierroksella silmukoita tai purkanut mattoa ja lisännyt/vähentänyt silmukoita. 


Olen huono lukemaan ohjeita neuletöissä. Neulekaava on tärkeä apuväline itselle, koska en vain osaa/jaksa lukea ohjeita. Kuvallinen ohje on itselleni paljon parempi! Vielä kun oppisi tuon juhannusruusumaton tekemisen niin olisin iloinen. Se taitaa olla seuraava haasteeni mattojen virkkauksessa. Juhannusmattoon en vain ole löytänyt neulekaavaa ja matto on siksi vielä tekemättä..

3 kommenttia:

 1. http://mbabysteps.blogspot.fi/2013/11/joululahjavinkki.html?m=1

  VastaaPoista
 2. http://www.tori.fi/keski-suomi/Juhannusruusunen_10073386.htm?ca=7&w=1 osaatko mallista katsoa ja tehdä,?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä täytyy varmaan seuraavaksi yrittää tai sitten perehtyä varsinaisiin ohjeisiin. Ennen tätä "urakkaa" on virkattava viirinauha loppuun, joka on kesken :)

   Poista