sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Paska reissu

Viikonloppu vietetty enemmän ja vähemmän mukavissa merkeissä. Mukavinta oli viettää kokonainen viikonloppu mamman hoivissa ja nauttia perheenjäsenten seurasta. Mies paneloi appivanhempien koirankoppia ja itse keskityin neulomiseen. Illat meni televisiota katsellessa ja naureskellessa kyyneleet silmissä. Syötiinpä tuota täytekakkuakin, jonka siskoni oli tehnyt äidi 45-vuotis syntymäpäivän kunniaksi! Onnea äiti <3

Kotimatka oli sitten sieltä, syvältä ja poikittain.. Puolessavälin kotimatkaa auton takarengas puhkesi. Ajettiin tienposkeen vaihtamaan vararengasta. No eihän meillä ollut autossa rengasavainta kuitenkaan, jolla olisi renkaan vaihtanut! Ja eihän meillä KUMMALLAKAAN ollut kännykässä virtaa akussa (emme olleet varautuneet niin pitkään vierailuun lapsuudenkotonani), jotta olisimme soittaneet apua.. Miehen kännykässä riitti virtaa kuitenkin tekstiviestin kirjoittamiseen isälleni. 

Raskaana ollessani olen vielä kärsinyt minimaalisesta rakosta. En ollut varautunut puskapissaamiseen ja jaloissani oli korkkarit. Siinä sitten maha pystyssä piti rämpiä ojan yli tiheeseen pusikkoon pissille. Tunsin itseni ihan viidakkoihmiseksi kävellessäni pusikossa tiikerikuosinen mekko päällä, oksien raastaesssa naamaa.. Onneksi sain suoritettuani asiat ja pääsin vielä ehjin nahoin takaisinkin autolle. 

Koska emme tienneet milloin isä lukisi viestin niin jouduin pysäyttämään ohi ajavan auton. Ystävällinen mies antoi rengasavaimen lainaan, MUTTA... Vararengas ei sopinut paikoilleen!!! Mies lainasi vielä kännykkää, jotta sain soittaa isälleni. Numeroahan en tietenkään muitanut ja se piti kysyä nollakakkosesta. Isä kertoi jo  soittaneensa apua paikalle kummipojan äidistä, joka asui lähistöllä. Pienen odottelun jälkeen tämä enkeli riensi avuksemme ja käytti miestäni lähistöllä sijaitsevan tuttavansa luona, joka harrastaa jokkisautoilua. Hän epäili, että kyseisellä miehellä saattaisi olla ylimääräisiä renkaita. Mies antoi ystävällisesti mukaamme renkaan ja eikä hyväksynyt maksuakaan! Pian tämän jälkeen saimmekin renkaan vaihdettua ja jatkettua kotimatkaa.

Tämän jälkeen tiedän:

1. Ekkeri on paska auto.
2. Tarkistaa, että puhelimessa on virtaa.
3. Tarkistaa, että autossa on rengasavain.
4. Tarkistaa, että sinulla on oikea rengas vaihdettavaksi.
5. Hankkia autoon kengät, joilla pääset puskapissille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti