perjantai 12. kesäkuuta 2015

Olohuoneen hurja muodonmuutos


Tiedättehän sen tunteen, kun pitkäaikainen haave toteutuu? Minä sain kokea tämän tunteen, kun viimeinkin olohuone saatiin rempattua ja nuo karmeat porkkananväriset tapetit boordeineen hyvästeltiin. Oon niin tyytyväinen!
Ihan helposti ei muodonmuutos tapahtunut. Tapettien poistaminen oli aikaa vievää hommaa. Porkkananväristen tapettien alta löytyi vielä toisetkin tapetit, joten poistaminen oli tuplasti työläämpää. Meillä oli käytössä Black & Deckerin tapetinpoistokone, joka helpotti urakkaa reippaasti. 


Alun tuskailujen jälkeen päätettiin niin, että mies jatkaa yksinään remonttia ja minä lähden neitokaisen kanssa evakkoon. (Neitokainen vei milloin vasaraa, maisteli ruuveja tai juoksenteli tekemässä kiusaa ympäriinsä huomiota saadakseen) Tämähän sopi tietysti kaikille; minä saisin aikaa käydä veljeni uutta taloa katsomassa viimeinkin ja mies saisi huokaista, kun talon naisväki antaisi työrauhan.


Kenenkäs unelma ei ole palata taloon, kun työ on tehty? Tokihan vielä oli loppusiivouksen tekeminen ja viimeisteleminen listoja asentamalla jne. Osa listoista uupuu vielä paikoiltaan. Mies lähti nyt vuorostaan pienelle hengähdystauolle kalastamaan.


On hassua, miten erilaiselta huonekalut näyttävät vaaleaa pintaa vasten. Aloin kaipaamaan jotain kontrastia. Musta ja valkoinen näyttävät hyvältä aina kahdestaan. Ajaton pari.


Tämän lastenpöydän bongasin fb-kirppikseltä. Laitoin sen toistaiseksi alakertaan laskutasoksi. Pidän pöydän koristeellisuudesta. Ja hintakaan ei päätä huimannut, 25e pienen tuolin kanssa ja vieläpä kotiinkuljetettuna!


Oli pakko hiomispölyn takia pestä ikkunatkin. Inhoan tuota puuhaa. Tällä kertaa jätin lastan ja sanomalehdet käyttämättä ja pyyhin vain ikkunanpesuaineella ja harsolla ikkunat. Toistaiseksi en ole nähnyt eroa entiseen menetelmään lopputuloksessa. Nopeampaakin oli!





Mitä pidit lopputuloksesta?


15 kommenttia:

  1. Voi miten kaunista teillä on. Valkaisu teki hyvää huoneelle :D
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Oikein hyvältä näyttää! Onnittelut onnistuneesta muutoksesta! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna :) On jotenkin seesteisempi lopputulos!

      Poista
  3. Tulipa raikasta! Aina se lopputulos palkitsee vaikka työtä on paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta. Mies se kyllä nyt teki suurimman työn. Me saimme loikoilla Etelässä ja shoppailla :)

      Poista
  4. Ihana muutos! :) kyllä valkoiseen voi aina luottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen on kyllä aina ajaton ja niin helppo! Voin vannoa, ettei meille tuu ikinä enää mitään värillisiä tapetteja.. :)

      Poista
  5. Tosi hyvältä näyttää. Rauhallinen tunnelma.😊

    VastaaPoista
  6. Tulipa valoisan ja raikkaan näköistä!

    VastaaPoista
  7. Hommaa on varmasti ollut! Mutta se on kyl kannattanut! Oikein onnistunut lopputulos. :)

    VastaaPoista
  8. Hieno!

    terveisin
    Terja

    VastaaPoista
  9. Paljon parempi on nyt.
    Meilläkin oli makkarissa saman väriset tapetit kun teillä oli olkkarissa inhosin niitä ja ilme oli todella tunkkainen kun löysin kirppikseltä vaaleaa tapettia 2e/rulla ja vieläpä 5rullaa joten muutos vuokrakotiin ei ollut edes kallis ja mikä huima ero...
    Tyttärellä on kaksi pientä lasta 1 ja 3v ja tiedän mitä on kun pienet pyörii ympärillä mistään isommasta tekemisestä ei tule mitään saati välillä edes juttelusta, kun just samaan aikaan on 3veellä niin paljon asiaa ja saman huomaa jos jutellaan puhelimessa, toinen on se et sitten jos huomiota ei saa, niin isompi alkaa härnätä pienempää ja sen tietää itkua ja kieltämistä.
    Kovaa hommaa on tuo tapetointi mutta niin paljon kun se muuttaakin ilmettä on se vaivan väärtti, minulla oli tekstitarra olkkarin seinässä ja koska kyllästyin ihmisten kysymyksiin et mitä siinä lukee, niin aloin irrottaa tarraa ja vaikka kuinka yritin varovasti irrottaa sitä onkin seinässä nyt kamalat jäljet, peitin sen nyt taululla vaan tapetointi hommiin sitä on alettava minunkin, onneksi vuokraisäntä ostaa tapetit kun ollaan asuttu tässä 6vuotta niin onhan se jo aika alkaa tapetoida olkkari, käytävä, ruokailutilaa ja keittö.
    Ihana keinutuoli haluaisin keinutuolin meille vaan olkkari meillä on pieni et ei taida mahtua jollei löydy joku pienempi :) Hups tulihan pitkä kommentti :)

    VastaaPoista
  10. Siitähän tuli todella mahtava! Kannatti :)

    VastaaPoista
  11. Hieno muutos ja olipa kiva löytö tämä blogi, jään seuraamaan :)

    VastaaPoista