torstai 8. tammikuuta 2015

Kuvakollaasi


Pitkään olen pohdiskellut valokuvakollaasin tekemistä portaikkoon. Pohdiskelin myös maalaanko portaikkoon puun tai kiemurtelevan oksan, mikä esittäisi sukupuuta. Sukupuuhun, sitten laittaisin kehyksissä olevia valokuvia. 

Sukupuun tekemistä päätin vielä siirtää. Katsotaan millaiseksi idea kypsyy vai kypsyykö ollenkaan. Kuitenkin tein nyt alustavan kollaasin. Hiljalleen ostelen lisää kehyksiä ja lisäilen suosikkikuvia muutoin niin tylsään portaikkoon.
Kehykset ovat kaikki hieman erinäköisiä. Muodot ja koot vaihtelevat. Päädyin kuitenkin siihen, että kehyksien väri tulee olla vaalea tai valkoinen. Silloin ei tule niin herkästi sitä kammoksumaani "sirkusmeininkiä" (jota tosin talostamme löytyy muutoin yllinkyllin. Ollaanhan me asukkaat melkoisia sirkusapinoita)

Tietokone on täynnä ihania tallentamiani kuvia. Olen vain toivottoman laiska kehityttämään niitä. Pelkään, että ne häviävät koneelta joku päivä. Jos tekisin ensimmäisen uuden vuoden lupauksen ja kehityttäisin parhaimmat kuvat koneelta tämän vuoden aikana..?

Saa nähä miten käy.. 4 kommenttia:

 1. Ihana kuvakollaasi. Olisi ihana löytää oikein vanhoja sukulaisten kuvia ja tehdä niistä tosiaan se sukupuu seinälle. Meillä sukupuu olisikin vähän erilainen kun mies on Marokosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat mustavalkoiset kuvat ovat ihania! Isäni kanssa löysimme kesällä vanhempieni pihalta aikoinaan puretun talon jäämistöstä vanhoja kuvia. Niitä ihmeteltiin ja katseltiin pitkän aikaa. Marokkolainen mies kuulostaa ihanalta ;)

   Poista
 2. Heippa!
  Olen parin viikon ajan seuraillut blogiasi, nätti koti teillä!
  Tuo valokuvien kaaos tietokoneella on varmaan monen murhe :D niin minunkin ennen, kunnes ryhdyin laittamaan heti kuvat koneelta muistitikulle. tsemppiä kuvien järjestelyyn :)
  Minäkin aloitin vasta bloggailun osoitteessa http://mimatas.kuvat.fi/blog/

  -Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että olet löytänyt blogini pariin! :) Ja vieläpä oot samalta paikkakunnalta kuin minä olen kotoisin! Kävin kurkkaamassa blogiasi. Bloggailuun jää koukkuun ;)

   Poista