maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kuusiaidan muokkausta


Viime kesänä tehtiin kuusiaita meidän ja naapurintontin välille haaveena, että se joskus toisi näköestettä meidän välille. Lisäksi havupuut tuovat pihaan vihreyttä myös talvella, eikä piha näytä niin alastomalta. 

Huomasimme hyvinkin pian kuusiaidan laiton jälkeen, että kuusiaita tulisi kattaa jotenkin, ettei kasvava ruoho veisi tilaa kuusentaimilta ja tappaisi niitä. Muutama yksilö olikin kellastunut niin paljon, ettei niitä enää varmaan pelasta mikään.Viime kesänä emme kuitenkaan saaneet aikaiseksi laittaa aitaa kuntoon, mutta nyt tähänkin tuli muutos. 

Ensiksi kitkettiin aidan reunus ruohosta ja levitettiin kuusentaimien ympärille sanomalehtiä. Sanomalehtien päälle sitten lopuksi ripoteltiin kerros sahanpurua.


Nyt toivotetaan taimille hyvää kasvukautta! 


4 kommenttia:

 1. Moi, sahanpurua ei kannata käyttää katteena. Keväällä sahanpuru eristää niin hyvin että maa pysyy jäässä vielä hyvän aikaa eikä kasvu pääse alkuun ollenkaan. Ennen vanhaan säilytettiin jäätä sahanpurussa koko kesän.

  VastaaPoista
 2. Voi ei!! No myöhästä on kun *piiiiip*!! Vissii ei mua voi vielä hortonomiksi sanoa! Jos yrittäis lämpimällä vedellä kastella keväällä niin helpottaiskohan?

  VastaaPoista
 3. Voi olla että helpottaa, kurkkaa keväällä sinne purun alle ;) ! Meillä on kans kuusiaita, tosi nopeesti kasvaa! nykyään tulee monet vuosikasvut yhden kauden aikana, hyvä teillekin tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kurkata! Kuitenkin aika kevyt tuo muhapeite, niin luulis, ettei kovin jäähän jää.

   Poista