maanantai 7. lokakuuta 2013

Stairs from hell

Meidän portaikko on aina ollut mun inhokki, koska sen kaiteet ovat mintunvihreät ja askelmat lakattua puuta. Hirveät siis. Kaikenlisäksi on hirveän vaikea ollut sisustaa tuo portaiden alaosa jotenkin järkevästi. 

ENNEN


 Ollaan jo aiemmin keväällä aloitettu portaiden tuunaaminen maalaamalla kaiteet valkoisella värillä. Pohdittiin ylimmän kaiteen maalaamista myös harmaaksi, mutta päädyttiin lopulta siihen lopputulokseen, että portaista tulee kokovalkoiset, askelmineen ja kaiteineen. 


Kesä meni pihahommissa ja portaat jäivät puolitiehen. Nyt aloitimme projektin uudelleen. Mies asensi katosta lattiaan muovit, jolla estettiin hiomispölyn leviäminen joka huoneeseen. Hintaa tällaisella muivirullalla taisi olla 12e? Tosi näppärä oli käyttää!

Hiominen suoritettiin hiontakoneella. Karhennettiin entinen maali/lakkapinta ja tämän jälkeen portaikko pyyhittiin kostealla rätillä hiomispölystä. Askelmat olivat osin kuluneet, joten puoliso pakkeloi pahimmat kohdat ja hiominen suoritettiin näiltä osin vielä uudelleen.
Viimeisen hiomisen jälkeen päästiin laittamaan Teknoksen lattiamaalia portaiden pinnalle. Portaiden annettiin kuivua vuorokauden ajan ennen toisen kerroksen lisäämistä. Kaikenkaikkiaan maalikerroksia tuli kolme kappaletta.
JÄLKEEN

Toki vielä kuvasta puuttuu portaiden kaiteet. Osa on vielä maalaamatta ja hiomatta. Lopputulokseen olen kuitenkin todella tyytyväinen! Vielä pitäisi ideoida jonkinnäköinen portti ainakin alakertaan, jotta koirakamun kulku estyy portaikossa ja tulevaisuudessa lapsikaan ei heti mene portaita kiipeilemään. 4 kommenttia:

  1. Ompas hieno muutos portaissa, tosi upeat :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Itsekin ollaan kovasti tyytyväisiä lopputulokseen ja toivottavasti pian saadaan loput kaiteetkin paikoilleen. Laitan siitä myöhemmin kuvaa :)

    VastaaPoista
  3. Upean näköiset portaat!

    VastaaPoista