lauantai 24. tammikuuta 2015

Keittiön verhot


Maalaisromantiikka katsotaan sisustuksessa jo nähdyksi. Trenditietoisimmat vievät kirppiksille kovaa vauhtia pellavaa, valkoisia kalusteita ja "carpe diem"-lauseen sisältäviä sisustustavaroita.. Hyvä! Onni meille, joiden sydämen maalaisromanttinen sisustaminen on vienyt lopullisesti! Tosin itsekin olen kovasti jo kyllästynyt näihin elämänohjeita sisältäviin sisustustuotteisiin. Mutta onhan meille runsautta rakastaville onneksi tarjolla paljon muutakin!



Viimeisimpänä ostin HalpaHallista 12e verhot keittiön ikkunaan. Jahkailin valkoisten ja pellavanväristen verhojen välillä pitkään, mutta lopulta nappasin valkoiset mukaani. Kotona kyllä ajattelin, että hitsit ois pitänyt ottaa kumminki pellavan värisiä verhoja kaikkiin keittiön ikkunoihin!





Toisaalta on ihan mukavaa, ettei keittiössä ole erkkerissä verhoja ollenkaan. Harvinaiset auringonsäteet pääsevät tällöin sisälle asti.





Valloittavaa viikonloppua Valkoisen kaniinin ystäville!



tiistai 20. tammikuuta 2015

Hölmöilyä pakkasessa


Ja minä, kun jo luulin, ettei tänä talvena tarvitsisi kärsiä näistä -30C pakkasista. Ulos lähteminen ei ole mukavaa ja auton lämmittäminen on vielä kamalampaa. Onneksi takkatulen ääressä istuminen tuo lohtua pakkasiin.


Kaiken lisäksi meillä oli saunan kiukaan kanssa ongelmia pitkään. Se ei toiminut kunnolla sähkövikojen vuoksi. Tänään se onneksi saatiin viimein kuntoon ja heti piti päästä lauteille istumaan! 


Pierulaista ei ole pakkaset hidastaneet. Useampaan otteeseen on lähtenyt nyt pihapiiristämme omillle matkoilleen,, kun on silmä välttänyt. Tyttöystäviä on pakkasesta käynyt ehtimässä.. Mies on sen usein kainalossa sitten kantanut kotiin. Ikinä ei onneksi kovin kauas ole ehtinyt.


Töissä on pitänyt kiirettä ja valokuvaamiset sekä bloggaus ollut hieman haastavampaa. Pikkuneitiä on myös ollut ikävä aina työpäivän aikana. Kaikki äidit varmaan kärsivät huonosta omastatunnosta siirtyessään työelämään vanhempainvapaan jälkeen. Pienihän meidänkin neiti vielä on, vaikka tällä viikolla tulikin 10kuukautta täyteen! Lopuksi kuva äidinrakkaudesta!





tiistai 13. tammikuuta 2015

Piipahdetaan pinkissä huoneessa

Kurkkaus pinkkiin huoneeseen.
Pieniä muutoksia on tullut neidinkin huoneeseen, vaikka eihän hän vielä edes leiki tai nuku kyseisessä huoneessa. 



Vanha naulakko pääsi neidin huoneen seinälle. Virkkaamani ristiäismekko pääsi yhdessä prinsessamekon kanssa roikkumaan naulakkoon. Kyseinen prinsessamekko on minun vanha. Monet synttärijuhlat on 90-luvulla juhlittu kyseinen mekko päällä!


Joulupukki toi ihanan nukkekodin! Taisi äiti olla enemmän innoissaan nukkekodista kuin neiti.. Nyt pääsen virkkaamaan minimattoja pinkkiin taloon!


POP-bloggaajien pikkujouluista sain mukaani valloittavat Johanna Lehtisen suunnittelemat printtikortit. Söpöjä mielestäni! En kehystänyt vielä kuvia. Katsotaan jäävätkö ne nyt kyseiselle paikalle.




Mukavaa, kun piipahdit pinkissä huoneessa.
Muistathan, että löydät Valkoisen kaniinin myös facebookista ja instagramista! Oikealla ylänurkassa linkit kumpaankin!


perjantai 9. tammikuuta 2015

Kappaleen loppuminen


Kaikki päättyy aikanaan. Niin myös minun äitiyslomani. 
Ensi viikolla aloitan jälleen työt. Jännittää, surettaa ja innostuttaa. Kaikkea siltä väliltä. Onneksi Ellen saa vielä olla kotona isänsä kanssa pari kuukautta, ennen varsinaiseen hoitopaikkaan lähtöä. Hoitopaikkaa on alustavasti haettu, mutta paikat ovat aika täynnä. Toivottavasti löydetään neidille sopiva hoitopaikka!


Pakkailin hoitotason pois. Eihän siitä enää tarvinnut. Neitiä on helpompi pukea lattialla nykyään. Laitoin lipaston päälle vanhan hyllyn osan, joka aiemmin on meillä ollut tv-tasona, kuten joku saattaa muistaakin.


Ei siitä aivan karmea tullut! Niin kauan kuin neiti nukkuu meidän huoneessa pitää vaatteetkin olla lipastossa. Meidän vaatekaapit, kun makkarissa ovat jo täynnä, on lipasto tarpeellinen Ellenin vaatteille. Myöhemmin ne saavat siirtyä yläkerran prinsessahuoneeseen.



Neidille aloitettiin unikoulun pitäminen. Ensimmäinen päivä sujui hyvin, mutta seuraavassa oli jo haastetta! Tavoitteena olisi opettaa Ellen nukahtamaan omatoimisesti ja lopettamaan myös yösyönnit. Yösyönnit ovat melkein jääneetkin. Satunnaisesti on enää tarvinnut antaa maitoa yöllä.




Ehkä pitäisi kaivaa kaappien kätköistä työkengät esiin ja viikonlopun aikana orientoitua sitten takaisin työelämään! 

Mukavaa viikonloppua!


torstai 8. tammikuuta 2015

Kuvakollaasi


Pitkään olen pohdiskellut valokuvakollaasin tekemistä portaikkoon. Pohdiskelin myös maalaanko portaikkoon puun tai kiemurtelevan oksan, mikä esittäisi sukupuuta. Sukupuuhun, sitten laittaisin kehyksissä olevia valokuvia. 

Sukupuun tekemistä päätin vielä siirtää. Katsotaan millaiseksi idea kypsyy vai kypsyykö ollenkaan. Kuitenkin tein nyt alustavan kollaasin. Hiljalleen ostelen lisää kehyksiä ja lisäilen suosikkikuvia muutoin niin tylsään portaikkoon.




Kehykset ovat kaikki hieman erinäköisiä. Muodot ja koot vaihtelevat. Päädyin kuitenkin siihen, että kehyksien väri tulee olla vaalea tai valkoinen. Silloin ei tule niin herkästi sitä kammoksumaani "sirkusmeininkiä" (jota tosin talostamme löytyy muutoin yllinkyllin. Ollaanhan me asukkaat melkoisia sirkusapinoita)





Tietokone on täynnä ihania tallentamiani kuvia. Olen vain toivottoman laiska kehityttämään niitä. Pelkään, että ne häviävät koneelta joku päivä. Jos tekisin ensimmäisen uuden vuoden lupauksen ja kehityttäisin parhaimmat kuvat koneelta tämän vuoden aikana..?

Saa nähä miten käy.. 



maanantai 5. tammikuuta 2015

Uudet ulkovalaisimet


Pitkän pohdiskelun jälkeen tilattiin Taloon.comista meille uusia valaisimia ulos.
Osa varmaan muistaa sisustusniksit kilpailun, jossa blogini sijoittui 2. 
Sain palkinnoksi 200e arvoisen lahjakortin, joka sittemmin sijoitettiin valaisimiin.

Pohdin myös ulkomaalien tilaamista, sillä talomme pitäisi maalata piakkoin. Varsinkin eteläpuoli talosta alkaa kaipaamaan uutta maalipintaa. Päätettiin kuitenkin vielä jättää värien valitseminen myöhemmäksi. Ei vielä osattu päättää tullaanko vaihtamaan hiukan talon väriä.


Valitsimme yhden 2,5m korkean Idefjord pylväsvalaisimen.


Lisäksi tilasimme kahdeksan Firenzen alaspäinsuuntautuvaa seinävalaisinta. 

Valaisimien vaihtaminen jää varmaankin kesälle. Entiset pallovalot olivat mielestämme aikansa eläneitä ja lisäksi yksi niistä oli mennyt rikki miehen harjoitellessa frisbee heittoaan...



sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Pöpöpesän uusi vuosi


Terkkuja pöpöpesästä! On jäänyt blogitekstin päivittäminen uudelta vuodelta, kun koko perheemme on sairastellut. Vuosi alkoi siis nihkeästi ja edelleen ollaan koko konkkaronkka flunssassa. Erityisen hankalaa on ollut neidillä, kun henki meinannut mennä ajoittain ahtaalle..

Uuden vuoden istujaiset vietettiin meillä. Menu koostui mm. bullet porkista, tortilloista, viinistä, juustoista, nachoista, kanasta jne.. Kaikki varmasti sai mahansa täyteen, sillä nyyttäri menu oli runsas!





Illan mittaan pelailtiin porukalla useita eri lautapelejä ja osa porukasta kävi saunomassa. Rakastan lautapelejä! Mielettömän mukavaa ajanvietettä pelata porukalla. Saatiin monet hyvät naurut nauraa pelien tiimellyksessä!




Illan mittaan minulla nousi kuume ja rakettien katsominen jäi siltä osin. Toisaalta ei haittaa yhtään. Inhoan raketteja ja ilmapalloja niiden posahtavan äänen takia. Raketit ovat vielä inhottavia siitä syystä, että ne on vaarallisia. Säälin eläimiä, kun ne joutuvat usean tunnin ajan pelkäämään tuota pauketta. Meidän Eetu tosin ei välitä paukkeesta ollenkaan onneksi. Tähtisadetikut ovat minun juttu! Halpoja, hiljaisia ja vaarattomia!


Ja kuinkas kävikään... Mähän raahasin nyt yläkerrasta olkkariin tuon meidän risun! Saa nähdä kauanko se saa taas tuossa olla... 





Mitenkäs Teillä meni uuden vuoden istujaiset?