keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kevät auringossa kirppistelyä


Nukuin tänään pitkään ja heräsin valloittavaan auringonpaisteeseen! Verhot auki ja liikenteeseen! Olin saanut synttärilahjaksi lahjakortin sisustusliikkeeseen ja päätin käväistä katsomassa, josko löytäisin jotain mukavaa kotiin. Itse sisustuspuolelta en mitään löytänyt, mutta kirppispuolella tein jälleen ihania löytöjä! Mukaan tarttui ruusupuu ja valkoinen peililipasto. 






Ehkäpä tämä löytää tiensä vielä tyttären huoneeseen koruille, mutta tää mamma aikoo vielä toistaiseksi pitää tämän itsellään.


Ruusupuu löysi tiensä kaapelikelan päälle. Mielestäni se sopi hyvin käytävään vihreän sävynsä vuoksi, jota meillä on hennosti käytävän tapeteissa. 


Kesähattu odottaa jäätelöreissuja


Ja katsokaa! Viikonloppuna "ikuisuus-projekti-portaikko" sai lisää kaiteita! Jesh! Itse virittelin hamppunarua pikaisesti portaikkoon, ettei kultsu ole kiipeilemässä yläkertaan, joka on sille kiellettyä aluetta. Mokoma karvakamu anasteli isännän tiputtamia nauloja ja pinkoi piiloon kun niitä yritettiin saada takaisin tämän suusta..


Olohuoneesta en ole päivitellytkään kuvia vähään aikaan. Haavilen tällä hetkellä turkooseista tyynynpäällisistä ja kynttilöistä tuomaan kevään tuntua muutoin niin maanläheiseen sävymaailmaan.


Nauttikaa tekin kevään ensi säteistä. Tää mamma lähtee illalla makkaranpaistoon ystävien kanssa!


tiistai 18. helmikuuta 2014

DIY virkattu kassi



Minulla oli jäänyt hieman valkoista ontelokudetta edellisen maton virkkauksesta jäljelle. Ajattelin sitten kokeilla korin virkkaamista, josta lopulta tulikin kassi. 


Kassiin ei ole olemassa ohjetta vaan kassi on syntynyt omasta päästä telkkaria katsellessa. 



Pinkki nyöri toimii koristeena, että kiristysnauhana.


Kassi voi toimia vaikka lehtitelineenä tai kauppalaukkuna. 


Kyseinen kassi meni äidilleni lahjaksi. Näitä voisi tehdä myöhemmin lisääkin. Kyseinen kassi valmistui muutamassa tunnissa.


maanantai 17. helmikuuta 2014

Synnärilaukku


Mitä synnärilaukkuun mukaan?

Hieman sormenjälkiä peilissä..  RV 36

Kysymys on pyörinyt päässäni jo hetken aikaa. Netistä sitten googlettelin ja katselin, mitä yleensä ihmiset ovat ottaneet mukaan synnärille.



Itselle:

-kotiinlähtö vaatteet
-sukkia
-alusvaatteita
-pillimehuja
-muistiinpanovälineet
-luettavaa
-kivunlievitykseen erilaisia hierontavälineitä
-hygienia tarvikkeet; meikkejä, shampoo, hoitoaine, 
vartalopesuaine, harja, hammastahna- ja harja, siteitä ja peili.
-kamera+laturi
-kännykkä+laturi
-crocsit


Vaaville:

-kotiinlähtö vaatteet
-uniriepu


En tiedä vielä tarvitsenko muuta mukaan vai olenko ja pakannut liikaakin tavaraa. Toisaalta meiltä on synnärille vain 2km matka ja mies voi aina tuoda lisää tavaraa kotoa tarvittaessa nopeastikin.


Vaavi on kokoajan kasvanut keskikäyrää, mutta nyt kahdella viimeisimmällä neuvolakäynnillä on kasvu jäänyt hitusen alle keskikäyrän. Ensi viikolla olisi äitiyspolille meno synnytystapa- ja painoarvioon. Itsellä tähän mennessä on tullut +13kg painoa lisää. Loppuraskautta kohti on kroppaan kertynyt rutkasti nestettä ja turvotuksia on selvästi kasvoissa, käsissä ja jaloissa. Tunnen itseni välillä norsuksi ja välillä taas olen ylpeä masusta ja ulkonäöstäni muutoinkin. Riippuu päivästä ja mielialasta. 

Laskettuun aikaan on enää vajaa kuukausi! Apua! 

perjantai 14. helmikuuta 2014

Pom Pom -ohje



Näitä pom pom ohjeita löytyy varmaan vähän jokaisen blogista. Innostuin nyt itsekin kokeilemaan miten tällainen onnistuu.


1. Laitoin 5 kpl serviettiä päällekkäin. Varasin lähettyville narua ja sakset.


2. Taittelin servietit "viuhkaan".


3. Pyöristin nurkat leikkaamalla ja sidoin narulla servietit yhteen keskikohdasta. Paksua serviettipinoa on vaikea leikata. Eikä haittaa vaikka päät eivät tulekaan symmetrisesti pyöreiksi. 


3. Seuraavaksi lähetään avaamaan varovaisesti silkkipapereita ja taitellaan ne auki mahdollisimman lähelle keskikohtaa. Pienet repeytymät eivät haittaa, sillä niitä ei näe valmiissa pompomissa. 


4. Toinen puoli valmiiksi avattuna.


5. Valmis pom pom roikkumassa. Näitä on kiva taitella vaikka lastenkutsuille ilmapallojen tilalle. Itse inhoan ilmapalloja. Pelkäsin aina pienenäkin juhlissa, että ne räjähtävät! 


lauantai 8. helmikuuta 2014

Kauan odotettu mammaloma



Kauan sitä ooteltiinkin tuota virallista mammalomaa. Aina se on tuntunut jotenkin kaukaiselta, mutta nyt sekin aika koitti. Toisaalta jo etukäteen reipas 2 viikkoa sairauslomalla olleena ei äippäloman alkaminen enää tuntunut niin juhlalliselta. Aika tahtoo käydä pitkäksi. Päivät muistuttavat hyvin paljon toisiaan ja koostuvat oikeastaan samanlaisista kodinhoidollisista rutiineista. Pitäisi yrittää asennoitua, että päivä kerrallaan ja nauttia nyt ajasta, joka on vain itseä varten. Kerätä voimia ja tehdä asioita mistä nauttii. Olen koittanut saada aikaani kulumaan virkkaamalla erinäköisiä tekeleitä, mutta kädet alkavat olla niin turvoksissa, että virkkaaminen ja muu näpertely on kivuliasta. Öisin huomaan käsieni olevan puutuneet. 

 Olen jo hieman toivonut, että vaavi saisi jo syntyä, mutta ajatus tuntuu toisaalta kauhistuttavalta. Lieköhän siihen on valmis milloinkaan? Minulta on kysytty pelottaako synnytys, mutta en tätä ole oikeastaan osannut pelätä. Lähinnä pelottaa kuinka arki lähtee rullaamaan pienokaisen kanssa. Valvotaanko ja kitistään yöt? Onko vauva terve? Minkä näköinen hän on? Miten koiramme tulee suhtautumaan häneen? Onnistuuko imetys? Millainen arki meitä odottaa?

Seuraava missio olisi pakata äitiyslaukku. En vaan tiedä mitä kaikkea sinne tulee kerätä. Todennäköisesti tulen olemaan ylivarustautunut tuonne. Synnärillehän itsessään meiltä on vain 2 km matka, joten mies voi tarvittaessa hakea täytettä kotoa, mikäli jotain jää ottamatta mukaan. 


torstai 6. helmikuuta 2014

Prinsessa huone





Virkattu viirinauha pääsi prinsessan huoneen ikkunaan. Samalla vaihdoin uudet verhot pitsisten tilalle. Verhot olivat Halpa-Hallissa -50% alennuksessa ja nappasin ne mukaani. Kokeilin ensin niitä päämakkariin, mutta totesin entisten olevan paremmat.




Prinsessakatos on pikkusiskoni vanha ja hän lupasi sen vaaville käyttöön. Lastensänky on levitettävää mallia ja minun vanha. Sängystä löytyy elämänkolhuja, mutta toimittaa varmaan virkaansa vielä mainiosti.





Ihanan hempeä vaaleanpunainen pitsimekko on minun vanha. Oikein puhvihihatkin löytyy kyseisestä mekosta! Kavereiden synttäreillä olen ainakin lapsena mekkoa pitänyt. 




Huone toimittaa osin varaston virkaa. Lastenvaunut, turvakaukalot ja sitteri odottavat vaavia saapuvaksi. Pitäisi varmaan miehen kanssa käydä joku päivä kokeilemassa turvakaukalon alustan kiinnittämistä valmiiksi autoon. 


keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Virkattu viirinauha


Telkkaria katsoessa täytyy aina käsillä olla jotain näperrettävää. 
Nyt viimeisimpänä on valmistunut 2x
  pastellisävyisiä virkattuja viirinauhoja. 


Viirinauha on virkattu siten, että ensiksi tein viirit.

1.Viiri on virkattu tekemällä 31 kjs. 
2. Sitten työ on käännetty ja virkattu 30 p. 
3. Työ käännetään ja virkataan 29 p.
Ensimmäinen kohta jätetään aina virkkaamatta.
4. Jatkat pylväiden tekemistä siten, että jokaisella kierroksella on yksi pylväs vähemmän.

Viirit kiinnitin pylväistä tehtyyn nauhaan. Nauhan pituuden voi itse helposti määrittää. Itse tein 300kjs, joihin tein vielä 300p. Sitten kiinnitin virkkaamalla viirit 10 pylvään välein nauhaan.

Viirinauhat ovat hauska lisä lastenhuoneeseen tai vaikkapa lastenkutsuille koristeeksi. Itse kiinnitin viirinauhat tulevan vaavimme huoneen seinälle ja verhojen päälle roikkumaan. Tästä lisää seuraavassa postauksessa. Kokeilehan viirinauhan tekoa, varo ettet jää koukkuun! 


tiistai 4. helmikuuta 2014

RV 34+4 äippäpoli kontrolli




Äippäpolikontrolli takana, rv 34+4. Vauva jakselee hyvin ja sairauslomaa jatkettiin vielä 2 päivällä, tämän jälkeen alkaakin sitten virallinen äitiysloma! Kohdunsuun katsottiin kasvaneen entisestään vrt. 2 viikon takaiseen käyntiin, jolloin supistelujen takia jouduinkin osastolle. Tällä hetkellä vaavin painoarvio oli 2350g! Äippäpolille varattiin vielä rv 38 käynti raskausdiabeteksen vuoksi. Tuolloin katsotaan uudelleen vauvan painoarvio. Toistaiseksi (?) vaavi on kuitenkin kasvanut tasaista keskikäyrää ja mamman vs-arvot ovat olleet kohtuullisia. Oli puhetta, että rv 36 jälkeen voi alkaa itseään rasittamaan enemmän, koska vaavin tuloa ei enää tämän jälkeen estellä. Sokerivauvoilla vain tahtoo olla syntymän jälkeen mahdollisuus hypoihin ja heidän keuhkotkin tahtovat kehittyä muita hitaammin..

Synnäriä varten pyydettiin aiemmin täyttämään lomake, jossa vaikein kohta oli varmaan lapsen nimen päättäminen. Tietenkään kyseinen paperi ei tarkoita sitä, että nimivaihtoehto jäisi lopullisesti voimaan. Nimen valinta oli kuitenkin hirveän hankalaa..  Saa nähä millaiseen lopputulokseen päädytään ja kuinka kovaa kädenvääntöä miehen kanssa täytyy tehdä ennen tätä.. 



maanantai 3. helmikuuta 2014

Nyt juhlitaan!




Mies täytti viikonloppuna vuosia ja päätin järjestää hänelle juhlat. 




Vieraita kävi kahtena päivänä ja tekaisin 2 texmex voileipäkakkua heitä varten. Voileipäkakut on mun lemppareita ja ajattelin kokeilla jotain erilaista perinteisen kinkku/kalavoileipäkakun sijaan. 



Kakut menivät kaupaksi hyvin. Itse en pitänyt näistä voileipäkakuista yhtä paljon kuin perinteisistä. 



Makeampana vaihtoehtona oli appelsiini-mango-juustokakkua. Mangohan ei tuossa juustokakussa maistunut lopulta yhtään, mutta appelsiini sitäkin enemmän!